Йотова: Маската на Цачева като обединител на нацията падна. Спечелихме първи тур с честна игра

Йотова: Маската на Цачева като обединител на нацията падна. Спечелихме първи тур с честна игра
Източник: The Bulgarian Times
A A+ A++ A

 

Ако продължават да залагат на противопоставянето, още днес те са загубили, защото не това са дебатите в българското общество. Нищо не са научили от цялата тази кампания. Да не говорим, че нашият конкурент е Цецка Цачева. Тя е 6 години председател на НС, а залага на такива тези, които отново разделят хората. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, предаде БГНЕС.

„Само преди два дни Цачева издигна знамето на обединител на нацията. Очевидно трябваха само 24 часа, за да падне тази маска. Не желая повече да ги коментирам – ние имаме своите предложения към българските граждани. Спечелихме първия тур с честен разговор с тях – без колите на НСО, без бодигарди, на дълги срещи с опит за отговор на всички въпроси – като започнете с естествените страхове на хората за сигурността им, битовата престъпност, личната им сигурност, националната сигурност и разбира се днешния проблем, а това е невероятната бедност и мизерия в България”, заяви Йотова. Тя изрази недоумение колко много омраза се е изляла вчера в лагера на конкурента им.

За президента като институция, Йотова коментира, че е „изключително важен диалогът на президента с изпълнителната власт, трябва да има единодействие между институциите, защото има толкова много проблеми пред България, че само една политическа сила не може сама да се справи с тях. Не мисля, че ако президентът е от една политическа сила, а правителството от друга, те трябва да влязат във война – това е смешно”, подчерта Йотова.

Тази седмица ще бъдем още по-активни, ще продължим срещите с хората. Има опорна точка, че видите ли ще настане хаос, ако ГЕРБ не спечели изборите. Няма такова нещо, категорична е Йотова. Ние сме убедени че бъдещето на България е член на ЕС, но не само там някъде в храстите, не в миманс. Ние сме убедени, че трябва да бъдем част от формирането на политиките на ЕС. Извън ЕС и НАТО ние имаме нуждата да имаме добър диалог с всички страни, за да може България да се развива, да може да реализира различни проекти, каза кандидатът за вицепрезидент.

Преди балотажа тя изключи възможността за разговори с политически централи, влизане в политически договорки. „Това няма да позволим. Прекалено много се напатихме през последните 25 години и всичко това беше на гърба на българските граждани. Политическите централи не са определящи. Вчера чух как външният министър точно за 40 минути се отрече от Трайков”, коментира тя.

За кампанията до втория тур тя заяви – „продължаваме да разговаряме, че трябва да се реши проблемът с мигрантите. Йотова уточни, че говори за нелегалната миграция, за хората, които незаконно пресичат границата на България. Като спечелим президентските избори, трябва да решим проблема с трафикантската мрежа, която се е превърнала в бизнес, уточни Йотова.

Много се спекулира с подкрепата на ДПС, но нека погледнем колко е подкрепата в Турция, каза Йотова и посочи, че цифрите говорят изключително в полза на Цачева, а не на кандидатите на инициативен комитет, подкрепен от БСП. Йотова каза, че се е отзовала на призива на Цачева "Дами канят" и кани Пламен Манушев н дебат преди балотажа. 

#Цецка Цачева #Илияна Йотова #ЕС #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници