Божидар Лукарски: СДС застава твърдо зад Цачева на втори тур

Божидар Лукарски: СДС застава твърдо зад Цачева на втори тур
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Това каза Божидар Лукарски след среща с кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева. Тя пристигна на "Раковски" 134, където заседава Изпълнителният съвет на Реформаторския блок, за да търси тяхната подкрепа за балотажа. На срещата не присъства лидерът на ДСБ Радан Кънев. Цачева и Лукарски дадоха специално изявление пред медиите, предаде БНТ. 

Лукарски каза още, че вече е проведена кратка делова среща с колегите от ГЕРБ. "Ние ще подкрепим Цецка Цачева твърдо на втори тур. Аргументите са много. Ще кажа като председател на СДС - партията, която свали комунистите от власт, не може да направи действие, което да ги върне на власт. Убедени сме, че като гласуваме за Цачева няма да се повтори ситуацията от 2013 г.".

Цачева коментира, че ще отстоява евроатлантическата ориентация на България. "Нашата президентска двойка ще е гарант за запазването на европейското развитие на България, както и членството ни в алианса, чрез модернизиране на професионалната българска армия. Аз очаквам от лидерите, които единно застанаха зад нас, с изключение на Радан Кънев, да призоват всички граждани на България, които не желаят отново управление на БСП и ДПС. Няма да се подвоумя, ако е необходимо да използвам правомощието на президента да внеса законопроект за изменение на Конституцията. На карта е заложено бъдещето на България. Дали ще отстоявам националните си интереси сред другите евродемократични държави или за пореден път ще сменяме посоката си", каза още тя. 

От своя страна министър Кунева допълни, че да не се подкрепи десния кандидат би било неестествено. "Няма случай в Европа, в която две партии да не са подкрепили своята сестринска партия. РБ мина пълния цикъл избори и всеки трябва да реши дали остава в него. Ако Кънев реши, че им друг път нека да го направи. Кънев изказа различно мнение от всички други членове на РБ , ако имате въпроси към него, не ги задавайте на нас".

#Божидар Лукарски #Цецка Цачева #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници