Карадайъ: Нашите избиратели очакват промяна

Карадайъ: Нашите избиратели очакват промяна
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

Българските избиратели заявиха, че искат промяна. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде БГНЕС.

Според лидера на ДПС българските граждани подкрепиха независимите кандидати. За това говорят и резултатите от вота: в първата петица има трима независими кандидати, посочи той. „Българските граждани очакват президентската институция да бъде партньор на другите институции и когато е необходимо да бъде техен коректив“, заяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС е категоричен, че в България през последните 2 години има много сериозно отстъпление от демократичните и европейски ценности. „Има отстъпление от правата и свободите на човека“, добави Карадайъ.

Г-н Борисов беше ясен - той не желае подкрепата на гласоподавателите и симпатизантите на ДПС, ние няма да влезем в преговори с него за втория тур. Нашите избиратели смятат, че имаме нужда от промяна, че не е добре да има концентрация на всичките институции в една партия и в една персона. Ние още през месец май заявихме, че политическото време изисква президентската институция да е надпартийна и да не се партизира. Г-н Борисов каза, че не очаква подкрепа от нашите избиратели, а г-н Радев - че очаква подкрепа от всички български граждани, отговори Карадайъ на въпрос на медия.

„Нашите избиратели очакват да има промяна в България. Не е добре да има концентрация на всички институции в ръцете на една партия и още повече в ръцете на една персона“, подчерта той.

С г-н Орешарски сме в координация и контакт и той ще коментира изборните резултати, а не социологическите прогнози. Утре, когато те са ясни той ще направи изявление, заяви още Карадайъ. Пламен Орешарски не се появи на пресконференцията в НДК.

Изборните резултати потвърдиха нашата изборна теза - че има отстъпление от европейските демократични ценности, посочи лидерът на ДПС. Българските граждани се разделят на различни категории, дори в нарушение на Конституцията бяха променени български закони, пример за това е промяната в Изборния кодекс по време на кампанията, добави той. Нека видим резултатите от вота за референдума и в зависимост от това ще участваме в този процес, коментира още Карадайъ и допълни, че ДПС са доволни от изборния резултат.

Той оцени като позитивна кампанията на ДПС и подкрепата за независимия кандидат за президент Пламен Орешарски. Последният ще направи изявление, след като станат ясни окончателните изборни резултати и няма да коментира социологически проучвания. 

#Мустафа Карадайъ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници