Четирима „Кокаинови крале" зад решетките, „кралицата“ - под домашен арест

Четирима „Кокаинови крале" зад решетките, „кралицата“ - под домашен арест
Двамата „крале" бяха доведени с качулки в Окръжения съд в Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима мъже, задържани в акцията на МВР „Кокаинови крале", остават за постоянно в ареста, а една жена е под „домашен арест".

Това решиха днес съдилищата в София и Благоевград, където се гледаха мерките на петима от 15-те българи, задържани в акцията на МВР, предаде БГНЕС.

Софийски градски съд остави в ареста Тинко Гарев, сочен за дясната ръка на Евелин Банев – Брендо, и Захари Марков.

Според европейската заповед за арест Тинко Гарев е бил връзката с италианеца Антонио Мелато, който отговарял за доставката на кокаина от Латинска Америка до Европа.

Захари Марков пък също е с най-тежката мярка „задържане под стража", тъй като според съда може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Градският съд на София обаче остави под домашен арест Петя Данова. Прокуратурата поиска най-тежката мярка и за 26-годишната жена, за която има издадена европейска заповед за арест от Италия.

Съдът обаче прецени, че адекватна мярка е „домашен арест". Тя е обвинена за трафик на наркотици за 19 – 26 март 2006 г. Става въпрос за деяние, което е извършено преди 5 години, когато тя е била на 20 години и не е осъждана.

Двамата задържани в акцията „Кокаинови крале" от Пиринско, които остават в ареста, са 39-годишният Ивайло Йорданов от Благоевград и 48-годишният Лозан Парапанов от Сандански.

Двамата „крале" бяха доведени с качулки в Окръжения съд в Благоевград. Пред магистратите Ивайло Йорданов обясни, че през 2007 г. е бил на 10-дневна екскурзия в италианския град Милано заедно със свой приятел. Там спали в квартирата на някой си Иван.

Защитничката му поиска по лека мярка, тъй като здравословното му състояние било тежко, оплаквал се от постоянни болки в кръста. След като се върнал от Милано, той бил опериран и лежал в болница.

Благоевградският „Кокаинов крал" бе толкова шокиран от ареста и болен, че се разплака в съдебна зала, което наложи съдът да прекъсне заседанието за 10-минутна почивка.

Въпреки това обаче съдът остави в ареста Ивайло Йорданов, който работел като фактурист в транспортна фирма.

Лозан Парапанов пък разказа, че минал през Милано на връщане от Белгия.

#„Кокаинови крале" #МВР #Тинко Гарев #Евелин Банев – Брендо #Захари Марков #Петя Данова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници