Кандидат-президентите и вицепрезидентите упражниха правото си да гласуват

Кандидат-президентите и вицепрезидентите упражниха правото си да гласуват
БГНЕС
A A+ A++ A

Промяната е неотложна и тя зависи от всички българи, които днес ще гласуват. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, след като упражни правото си на глас в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан” на ул. „Кадемлия” 15, пише БГНЕС. Радев отбеляза, че е гласувал с оптимизъм. „Вярвам, че енергията, която усетих на срещите си в страната скоро ще се материализира”, подчерта той. Радев е гласувал и за референдум и подчерта, че той е важен. 

Гласувах за доброто на България. Страната ни трябва да има силен водач и лидер през следващите години, защото много са предизвикателствата пред всички нас. Това заяви Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент на България от БСП. Йотова упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“ в столичния квартал „Изток“. 

Гласувах, за да дам сила на свободните хора, заяви кандидатът за президент Трайчо Трайков, който гласува придружен със семейството си в столичната Френска гимназия. Трайков се аргументира, че „ако не се гласува днес, утре може да ни карат да празнуваме пак Октомврийската революция”. Според него българският президент трябва да е патриот, компетентен и с достойнство. Трайков се възползва от машинното гласуване и според него „това е начинът за гарантираме, че изборните измами са сведени до възможния минимум. 

Гласувам за България. Знаете, че България е над всичко в моето съзнание и в моята дейност. Това заяви кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ Красимир Каракачанов, пише БГНЕС. Каракачанов заяви, че страната не може да продължава с тази мизерия и огромна емиграция на млади хора от България и с това нашествие, което се очертава пред цяла Европа. Нещо трябва да се промени, подчерта той. Каракачанов все още не беше решил дали да гласува на референдума, но заяви категорично, че е против мажоритарното гласуване, защото с купени гласове на ромите ще се “доведе до това депутатите да определят депутатите в България”. 

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент на Република България вицеадмирал Пламен Манушев упражни правото си на глас във Варна. „Гласувах за силна, просперираща, уважавана и мирна България. Искам страната ни да остане стабилна и да носим с гордост българския дух”, заяви Манушев. Той обясни, че като вицепрезидент ще работи в тясно сътрудничество с президента на страната. “Ще помагам в сектор „Сигурност”, другият важен приоритет за мен ще бъдат българите в чужбина”, категоричен бе вицеадмирал Пламен Манушев. 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници