Кристин Лагард съжали за съветите си към Гърция

Кристин Лагард съжали за съветите си към Гърция
Кристин Лагард каза, че симпатизира повече на бедните деца в Африка, отколкото на безработните хора, оплакващи се от мерките за бюджетна дисциплина в Гърция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Генералният директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард изрази съжаление за противоречията, предизвикани от апела й за „колективна взаимопомощ" към гражданите на Гърция.

„Кристин Лагард заяви пред Управителния съвет на МВФ, че съжалява за "превратното тълкуване на нейните думи," посочи на пресконференция говорителят на финансовата институция Гери Райс, цитиран от АФП и БГНЕС.

Кристин Лагард си навлече гнева на гръцките граждани заради острите си думи, отправени от нея през миналата седмица.

Тя каза, че симпатизира повече на бедните деца в Африка, отколкото на безработните хора, оплакващи се от мерките за бюджетна дисциплина в Гърция.

„Що се отнася до Атина, аз си мисля за всички онези хора, които се опитват да избегнат плащането на данъци през цялото време," са точните думи на Кристин Лагард, цитирани от британския „Индипендънт".

Пред вестник „Гардиън" Кристин Лагард допълва, че Гърция може и сама да си помогне, ако всички граждани колективно платят дължимите от тях данъци.

Според шефката на МВФ сега е настъпил моментът, в който обикновените гърци трябва да си платят за нещата, които са получавали до тук.

В четвъртък говорителят Гери Райс подчерта, че МВФ от няколко години полага огромни усилия за подкрепа на Гърция.

„Кристин Лагард и МВФ винаги са казвали, че изпитват голямо уважение към Гърция и нейния народ за жертвите, които много гърци правят, за да преодолеят икономическата криза," допълни той.

#МВФ #Кристин Лагард #Гърция #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници