САЩ ще публикува 1250 страници от електронната поща на Хилари Клинтън

САЩ ще публикува 1250 страници от електронната поща на Хилари Клинтън
http://www.wbdaily.com/
A A+ A++ A

Държавният департамент на САЩ в четвъртък ще публикува 1250 страници документи, свързани с електронната кореспонденция на кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилъри Клинтън,

Както заяви на брифинг говорителят на Държавния департамент Марк Тонер, "днес трябваше да обработим 1850 страници електронни писма и ние ще изпълним това изискване, но ще публикуваме само 1250, заради повторенията. Утре ще трябва да обработим 350 страници и също ще отговарим на това изискване (на съда)", информира БГНЕС.

Колко страници ще бъдат публикувани утре, още не е известно, каза Тонер. Според него, повтарящите се документи, които вече са били огласени, няма да бъдат публикувани.

Американски съд задължи Държавния департамент на САЩ да публикува електронните писма на бившия пръв дипломат на Вашингтон и кандидат за президент Хилъри Клинтън.

Клинтън е в центъра на разследване, след като стана ясно, че докато е била държавен секретар е използвала частен сървър за официална кореспонденция, която, според решението на съда, трябва да бъде публикувана от дипломатическото ведомство на САЩ. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници