Съдът в пловдив гледа делото срещу А. А. за фалшивите евро банкноти

Съдът в пловдив гледа делото срещу А. А. за фалшивите евро банкноти
Източник: Нова телевизия
A A+ A++ A

 

Окръжен съд Пловдив гледа днес мярката за неотклонение на Атанас Ангелов, задържан във връзка с откритите фалшиви евро и материали за тяхното изготвяне на обща стойност около 14 млн. евро, предаде БГНЕС.

12 милиона бяха открити в язовир "Мечка" край първомайското село Леново. Днес един от обвиняемите по делото - Атанас Ангелов от село Татарево застана пред съда, който трябва да прецени мярката му за неотклонение. Той е обвинен в шест престъпления, пет от които предвиждат наказание по закона от 2 до 8 години затвор. Сред тях са държане със цел разпространение на високорисково наркотично вещество - 3.200 гр. марихуана, държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешително - 13 броя ловни карабини, пазене и укриване на материали, за които е знаел, че служат за изготвяне на неистински парични знаци, държане на законнопритежавано оръжие без спазване на необходимите охранителни норми.

Ангелов е уличен по свидетелски показания на Тилев, Мирчев и Паскалев, каза прокурорът. Обискирани са имотите на Ангелов в село Татарево и Първомай. Той ще отговаря и за това, че след като е разбрал, че го издирват, е избягал и се е укрил и заедно с другия обвиняем Румен Янев са укрили въпросните материали за фалшиви евро на стойност 12 млн. в язовира. Всъщност банкнотите са били неразрязани на листове, които в момента съхнат в заседателната зала на полицията в Пловдив.

Атанас Ангелов е 41-годишен, земеделски производител, реабилитиран след условна присъда преди около 10 години. 

#Атанас Ангелов #фалшиви евро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници