Сръбско-руско-беларуски военни учения в Белград

Сръбско-руско-беларуски военни учения в Белград
http://www.cross.bg/
A A+ A++ A

Сръбско-руско-беларуски учения „Славянско братство-2016” започват в Сърбия и ще продължат до 9 ноември, съобщи министерството на отбраната в Белград, пише БГНЕС.

Посочва се, че в „тактическите учения, които ще се проведат на сръбски военни летища и полигони, ще участват 212 военнослужещи от въздушно-десантните войски на Руската федерация, 56 военнослужещи от Беларус и 450 сръбски военни”.

По информация на сръбското военно ведомство „целта на ученията е подобряване на оперативната способност за решаване на тактически и огневи задачи по изпълнение на антитерористични операции в многонационална среда”.

В ученията са включени парашутен десант, симулационни атаки срещу бази на терористи, стрелби, установяване на позиции на предполагаеми терористи с безпилотни устройства, бързо придвижване на сухопътни части и военна техника, артилерийска подготовка на нападение, евакуация на ранени и унищожаване на взривни устройства.

Успоредно, ансамбълът на руските въздушно-десантни войски и ансамбълът на сръбското министерство на отбраната „Станислав Бинички” ще изнесат съвместни концерти в Ниш на 6 ноември и в Панчево на 13 ноември.

Ученията „Славянско братство-2016” са продължение на сътрудничеството между въздушно-десантните подразделения на въоръжените или на Русия и специална бригада на сръбската армия, започнало с ученията „СРЕМ-2014”, които също се проведоха в Сърбия.

През 2015 година ученията бяха в Русия. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино