„Икономическа полиция”: Сигналите за купувано на гласове са малко

„Икономическа полиция”: Сигналите за купувано на гласове са малко
Frognews.bg
A A+ A++ A

Малко са сигналите за купуване на гласове. Това заяви на пресконференция Мирослав Рашков, началник на отдел „Икономическа полиция” към ГД „Национална полиция”, пише БГНЕС.

От друга страна той поясни, че към настоящия момент има 84 сигнала в МВР, които се отнасят основно за жалби, постъпили от Комисията по лични данни, относно подписките за подкрепа на кандидати. „Създадена е организация с Комисията за лични данни и с прокуратурата при постъпване на жалба в Комисията за лични данни тя се препраща тук, от където се започва работа по съответната територия, за която се отнася”, поясни Рашков. По сигналите за личните данни към момента има образувани две досъдебни производства.

От своя страна директорът на СДВР Младен Маринов обясни, че на територията на София са разположени 1581 секционни избирателни комисии (СИК) и 8 подвижни СИК, разположени в 291 изборни мета. В София ще функционират 3 районни избирателни комисии (РИК). В зала „Универсиада” ще са 23 РИК и общинската избирателна комисия, която касае изборите в район „Младост”, в „Арена Армеец” ще са разположени 24 и 25 РИК и там ще бъдат обработвани изборните материали от определените СИК-ове. В зала 3 на НДК ще работи международният пресцентър. В изборния ден не се разрешава провеждане на каквито и да е масови предприятия, добави Маринов.

Директорът на Дирекция „Български документи за самоличност” към МВР Светлана Ценева обясни, че 49 400 лични карти са издадени до вчерашния ден. На сайта на МВР всеки може да направи справка дали му е издадена личната карта и да посети районното или областната дирекция, за да си я получи. Ако няма възможност до края на работния ден, на 4 ноември да бъде издадена лична карта, може да бъде поискано издаване на удостоверение, което важи само за изборния ден, и с което може да гласува. Най-важното условие за издаване на удостоверението е да има подадено заявление за нова лична карта. Звената за документи за самоличност ще работят от 1 до 5 ноември от 08,30 до 17,00 часа. По време на изборния ден ще работят от 08,30 до 19.00 часа. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници