Иракските военни превзеха Мосул

Иракските военни превзеха Мосул
Източник: Сега
A A+ A++ A

Части на иракската армия влязоха за първи път от 2014 г. във втория по големина град в страната Мосул. Това съобщи говорителят на министерството на отбраната в Багдад бригаден генерал Тахсин Ибрахим пред Си Ен Ен, предаде БГНЕС.

По думите му части от Девета въоръжена дивизия са навлезли на територията на града откъм квартал Интисар на изток. По-рано вчера беше съобщено, че иракското опълчение е установило пълна обсада на града.

За първи път иракски сили влязоха в града преди три дни. Тогава от иракското военно командване съобщиха, че армията е влязла в областта Джудайдат ал Муфти на левия бряг на град Мосул“. Градът е разделян на две части от река Тигър. Иракчани наричат източната част на града „ляв бряг“, а западната „десен бряг“. Самата област Джудайдат ал Муфти е разположена в Югоизточен Мосул.

Сухопътната операция за освобождаването на град Мосул – втори по големина град в Ирак, от контрола на джихадистите от „Ислямска държава”, започна на 17 октомври и се развива на няколко фронта. Освен иракски правителствени сили, в нея участват кюрдски формирования и международна антитерористична коалиция начело със САЩ. 

#Иракската армия #Мосул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино