Шест дни преди изборите в САЩ разликата между Тръмп и Клинтън е 2%

Шест дни преди изборите в САЩ разликата между Тръмп и Клинтън е 2%
Източник: Hipotezi.com
A A+ A++ A

Шест дни преди президентските избори в Съединените щати преднината на Хилари Клинтън пред опонента ѝ Доналд Тръмп вече е по-малка от 2%. Според отделни проучвания Тръмп дори води кандидатката на демократите, предаде бТВ.

Докато надпреварата напредва към развръзката си, двамата кандидати насочват усилия към щати, които традиционно предпочитат представителя на противниковата партия.

Кампанията на Клинтън фокусира част от енергията си в Аризона, която не е гласувала за кандидат-президент на демократите от 20 години, а Тръмп усърдно се бори за гласове в смятани за гарантирано демократични щати като Мичиган, Колорадо и Ню Мексико, чиято роля може да е решаваща, ако разликата между двамата в допитванията продължава да се топи, отбелязва британският в. „Индипендънт”.

Колко оспорвана е надпреварата личи по огромните разстояния, които изминават кандидатите и техните заместници, както от предизборните клипове за милиони долари, излъчвани от радиа и телевизии в последните дни, пише „Вашингтон пост”.

На предизборен митинг Тръмп не изневери на стила си и хвърли поредната обидна спекулация по адрес на опонентката си: „Не се разсейвай, Доналд, не се разсейвай. Никакви отклонения от пътя, Доналд, мил и спокоен, защото през последните дни наблюдавам Хилъри. Тя е напълно откачена, не искаме нищо такова. Тя откачи.”

В същото време Клинтън се опитва да отнеме от републиканеца щата Аризона, които тази година е сред все още нерешилите: „Ако Доналд Тръмп спечели тези избори, ще имаме ръководител, който е напълно неспособен и чийто идеи са много опасни”, заяви тя.

Новото разследване, което ФБР започна заради имейли на Клинтън, обаче нанесе тежък удар по рейтинга ѝ. Американският държавен глава Барак Обама разкритикува директора на Федералното бюро за разследване заради начина, по който беше обявено новото следствие – по слухове, инсинуации и непълна фактология.

На предизборна проява в един от решаващите за вота щати, Северна Каролина, Обама призова избирателите да гласуват, тъй като от това зависи съдбата, „както на САЩ, така и на света”. Той предупреди, че нейния републикански опонент Доналд Тръмп е заплаха за трудно извоюваните граждански права.

Самият Тръмп пък заяви пред поддръжници в Пенсакола, Флорида, че Обама трябва да престане да агитира за Клинтън и да се съсредоточи върху управлението.

#Хилари Клинтън #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници