Путин уволни директора на Института за стратегически изследвания

Путин уволни директора на Института за стратегически изследвания
http://www.balkans.kp.ru/
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин уволни директора на Института за стратегически изследвания при администрацията на президента на Руската федерация ген. Леонид Решетников.

На негово място е назначен бившият ръководител на Службата за външно разузнаване (СВР) Михаил Фрадков. Самият Фрадков, който оглавяваше СВР почти девет години, бе освободен от поста през месец септември. Генерал Леонид Решетников официално ще предаде поста си на 4-ти януари 2017 година, информира БГНЕС.

Решетников работи в България в периода 1991-1994 година, а преди това в периода 1971-1974 година е аспирант в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

"Работата на Института за стратегически изследвания трябва да се превърне в основа за работата на правителствените органи, които достигат до медиите и обществеността", каза Путин при обвявяването на новината за смяната на Решетников.

70-годишният Решетников е историк и генерал от външното разузнаване. През 1970г. завършва Харковския държавен университет, работи в Академията на науките на СССР до 1976г. До 2009 г. служи във външното разузнаване на Русия. От 2009 г. оглавяваше Института за стратегически изследвания на Русия.

В началото на миналата година Решетников заяви, че "Русия е предала България през 90-те години на миналия век". "България не е предала Русия, а по-скоро Русия я изостави след разпада на СССР", каза още той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино