Издирването на индонезийските работници от потъналата край Батам моторница продължава

Издирването на индонезийските работници от потъналата край Батам моторница продължава
Източник: News.bg
A A+ A++ A

 

44 души все още липсват, след като преди повече от един ден пренатоварена моторна лодка за превоз на индонезийски работници мигранти се преобърна и потъна в бурно море, отнемайки най-малко 18 живота, предаде БГНЕС.

Търсенето около индонезийския остром Батам, южно от Сингапур, беше възобновено призори в четвъртък с около 125 спасители, търсещи признак за оцелели, съобщи шефът на местната агенция по бедствията Хардин Нарфиипред АФП.

"Продължаваме да се молим и да се надяваме, че тези, които все още липсват, са били спасени, и са живи", каза той. Моторницата е превозвала 98 пътници и трима човека екипаж от Малайзия до Батам, когато е заседнала в риф заради лошото време и се преобърнала, информира агенцията.

Спасителни екипи успяха да извадят от студените води 18 жертви и 39 оцелели, но 44 други все още са в неизвестност в продължение на повече от един ден след инцидента.

Полицията съобщи, че пътниците са били най-вероятно незаконни индонезийски работници мигранти, завръщащи се от работните си места в Малайзия. 

#Батам #мигранти #инцидента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници