Затвор, глоба и вземаме на книжка на селски кмет, шофирал с над 2 промила алкохол

Затвор, глоба и вземаме на книжка на селски кмет, шофирал с над 2 промила алкохол
Нова телевизия
A A+ A++ A

Присъда от 1,4 год. лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок, наложи Разградският районен съд кмета на село Гецово 34-годишния Пламен Пантилеев. Той няма да има право да шофира кола в рамките на година и осем месеца. Осъденият ще плати глоба в размер на 600 лева, съобщава Нова телевизия.

Пантилеев е шофирал личния си автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта. На 24 август тази година около 1 часа след полунощ полицейски служители спрели за проверка кмета, който се движел по бул. „Априлско въстание“ в Разград. Водачът на колата бил видимо пиян и полицейските служители го изпробвали за алкохол. Дрегерът отчел концентрация на алкохол 1,57 промила. Пантилеев бил придружен до МБАЛ „Св. Иван Рилски“ с талон за медицинско изследване за кръвна проба. Кметът на село Гецово дал доброволно кръв, а резултатите от изследването отчели 1,97 промила алкохол в кръвта му.

Назначена била съдебномедицинска експертиза по образуваното бързо производство. Заключенията на експертите сочат, че кметът е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 2,07 промила.

В хода на разследването кметът на село Гецово не дал обяснения. Смекчаващо вината му обстоятелство е чистото съдебно минало.

 
 

#1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници