САЩ и Македония работят по стратегическото си партньорство в отбраната

САЩ и Македония работят по стратегическото си партньорство в отбраната
Източник: epicenter.bg
A A+ A++ A

 

Македония и САЩ продължават да развиват своето стратегическо партньорство, което е особено силно изразено по отношение на отбраната. Това заявиха министърът на отбраната в Скопие Зоран Йолевски и командирът на сухопътните сили на САЩ генерал-подполковник Бен Ходжис след съвместната си среща, предаде БГНЕС.

По време на разговорите министърът е заявил, че ведомството му, както и армията на страната, имат отлични отношения със силите на САЩ.

„Участието на около 150 военни от македонската армия в едно от най-големите учения тази година „Анаконда 16“ е доказателство, че сътрудничеството тече гладко и сухопътните сили на САЩ, както и НАТО, твърдо вярват в капацитета на македонската армия“, каза министърът.

От своя страна ген. Ходжис заяви, че е изключително доволен от нивото на сътрудничество със Скопие. По думите му от него полза имат както Македония, така и САЩ и по тази причина в бъдеще ще се работи за още по-тясно взаимодействие.

Днес Ходжис, освен с Йолевски, имаше среща и с началник-щаба на македонската армия генерал-подполковник Методия Величковски.

#САЩ #Македония #Зоран Йолевски #Бен Ходжис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници