Създават четири нови министерства в Гърция

Създават четири нови министерства в Гърция
Източник: bTV
A A+ A++ A

 

Държавният съвет на Гърция одобри създаването на четири нови министерства и преименуването и реорганизацията на други, предаде БГНЕС.

Промените няма да бъдат въведени веднага, като премиерът Алексис Ципрас ще вземе решение кога да ги осъществи. Измененията включват създаването на ново Министерство на миграционната политика, Министерство на дигиталната политика, Министерство на енергетиката и Министерство на административната реформа. Ведомството, отговарящо за туризма, ще бъде реконструирано, а имената на други ще бъдат променени.

Новото Министерство на миграционната политика ще бъде образувано от няколко секретариата от вътрешното ведомство, включително и службите за миграционна политика и прием и регистрация. Служителите на службите за бежанците, за предоставяне на убежище, за финансови услуги и за миграционна политика също се очаква да преминат към новото ведомство.

Министерството за дигиталната политика ще поеме работата на главната служба за дигитална политика и ще вземе всички нейни служители.

Министерството на енергетиката пък ще бъде отделено от предишното ведомство, което отговаряше и за околната среда. Със сменени имена са тези ведомства, които досега са били обединени с новите министерства. 

#Гърция #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници