Екстремистката "Граждани на Райха" привлича симпатизанти

Екстремистката "Граждани на Райха" привлича симпатизанти
Източник: 168 Часа
A A+ A++ A

 

Проучване, проведено от немската информационна агенция DPA и министерствата на вътрешните работи и на сигурността разкриват, че в Германия има над 1,1 хил. последователи на радикалното движение „Граждани на Райха”. Въпреки това от агенцията съобщават, че информацията не е изцяло пълна, тъй като за седем от общо 16 провинции на Германия липсват каквито и да е било данни, предаде БГНЕС.

Междувременно германската полиция разследва и какво влияние имат антиправителствените екстремисти сред нейните служители след поредица от прояви на насилие с участието на членове на движението "Граждани на Райха". По информация на ежедневника "Зюддойче цайтунг" към момента 15 са дисциплинарно уволнените полицейски служители, заподозрени в участие в радикалната група.

От редакцията припомнят, че групите, които наричат себе си "Граждани на Райха", възникват през 1980-те години на XX век и обхващат основно хора от провинциите Бавария, Бранденбург и Мекленбург-Предна Померания. Тяхната идеология включва абсолютно отричане на Федерална република Германия като държава и отхвърляне на държавните институции като легитимни субекти на властта. Вместо това последователите на движението твърдят, че все още са валидни границите на Третия райх от 1937 година. Те провъзгласяват свои собствени "държавни територии", които наричат "Втори германски райх", "Свободна държава Прусия" или "Княжество Германия". 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници