Жените на ръководни постове в Yahoo масово напускат

Жените на ръководни постове в Yahoo масово напускат
Източник: Quartz
A A+ A++ A

 

Жените на ръководни постове в Yahоo са напуснали гиганта с бясна скорост, след като от компанията обявиха намерението си да я продават. Това сочи докладът на компанията за 2016 г., цитиран от "Ройтерс". Все още обаче се изясняват причините за очевидния спад на женско присъствие във фирмата предвид управлението на изпълнителния директор Мариса Майер. Според експерти, един от основните фактори е породената несигурност на работното място, предаде БГНЕС.

Миналата година беше изключително бурна за уеб пионера, който през февруари обяви намерението си да проучи алтернативните възможности и да реализира план за съкращение на близо 15 на 100 от работната си сила. През юли Yahoo сключи и сделка с телекомуникационния великан „Веризон Комюникейшън” за над 4,8 млрд. долара, като му продаде основните си интернет операции, като интернет портали и бизнес с онлайн реклами, с което постави край на 20-годишното си съществуване като самостоятелна и независима компания.

Вследствие на промените процентът на жени мениджъри в Yahooo е намалял от 24% на 21% спрямо миналата година. Представителките на по-слабия пол, заемащи нетехнически постове също са намалели с 2% за конкретния период.

До края на второто тримесечие общият брой на служителите е намалял с 600 човека в сравнение с март същата година – от 9,400 са останали само 8,800. 

#жените

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници