Борисов: Оценката на ЕК е опровержение на лъжите на Доган

Борисов: Оценката на ЕК е опровержение на лъжите на Доган
Премиерът благодари на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за предложението на Комисията да бъде прекратена процедурата по свръхдефицит за страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предложението на ЕК за прекратяване на процедурата по свръхдефицит за България е поредната положителна оценка за страната ни, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

С тези думи премиерът благодари на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за предложението на Комисията да бъде прекратена процедурата по свръхдефицит за страната, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

България и Германия ще бъдат извадени от списъка на страните, които са застрашени от санкции, тъй като са свели бюджетните си дефицити под изисквания от ЕС лимит от 3% от БВП.

„Макар и постигнати трудно, с големи усилия, резултатите се оценяват. След потвърдената стабилна прогноза за България от „Мудис", решението на Комисията е поредната положителна оценка за страната ни и поредното опровержение на лъжите и страховете, които сее Ахмед Доган", коментира министър-председателят Борисов.

#ЕК #Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Жозе Мануел Барозу #свръхдефицит #Мудис #Европейската комисия #България #Германия #Ахмед Доган #Министерски съвет #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници