Клинтън поведе с 6% пред Тръмп

Клинтън поведе с 6% пред Тръмп
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на демократите в САЩ Хилари Клинтън увеличи преднината си пред своя републикански съперник Доналд Тръмп на 6%, сочат последните проучвания, предаде бТВ.

42% от американците подкрепят Клинтън в президентската надпревара, докато 36% подкрепят Тръмп. Проучването сочи още, че милиардерът губи подкрепа сред жените като цяло, но води с два пункта пред Клинтън сред белите жени.

Междувременно Националният комитет на републиканската партия заяви, че Хилари Клинтън би трябвало да бъде извадена от предизборната й надпревара заради възобновеното разследване на ФБР.

Вчера директорът на бюрото Джеймс Коми съобщи, че ще се разследват нови имейли на бившия държавен секретар.

„Несъмнено, Хилари Клинтън хиляди пъти е създавала заплаха за разкриване на поверителна информация, опитвайки се по време на работата си в Държавния департамент на САЩ да скрие своите корупционни схеми”, посочват от комитета.

От своя страна Клинтън призова ФБР да оповести всички факти от своето разследване по случая с използвания от нея частен имейл сървър.

„Американският народ заслужава незабавно да получи пълните и цялостни факти. Самият директор (на ФБР) казва, че не знае дали имейлите, за които говори, са значими или не”, посочи тя. По думите й каквото и да установи новото разследване, то едва ли ще повлияе на направеното през юли заключение.

#Хилари Клинтън #Доналд Тръмп #ФБР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници