Киселинен дъжд застрашава Турция

Киселинен дъжд застрашава Турция
Rual-travel.com
A A+ A++ A

Съществува риск от падането на киселинен дъжд в Турция заради атаката на „Ислямска държава“ срещу химичен завод за производство на сяра в южните части на град Мосул, съобщава турската агенция „Ихляс“.

Бойците на групировката запалиха завода по-рано тази седмица, вследствие на което в атмосферата се отдели серен диоксид. Вчера НАСА публикува карта, на която се вижда промяната в изпаренията, за които съществува риск да се превърнат в киселинни дъждовни облаци над югоизточните части на Турция, пише БГНЕС.

Сред провинциите, които са най-силно застрашени, са Мардин, Ширнак и Хаккари. От турското министерство на здравеопазването вече предупредиха жителите на тези части на страната да вземат необходимите предпазни мерки при подобни метеорологични явления. В същото време от Главното метеорологично управление на Турция посочиха, че опасността от киселинен дъжд е малка, но все пак съществува.

Въпреки успокоенията на властите много от жителите на провинциите се притесняват да излизат навън по време на дъжд.

Валежи може да се очакват много скоро, тъй като според последните метеорологични данни в югоизточните части на страната вече се формират дъждовни облаци. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници