Сърбия: Единствената държава, която се бори срещу тероризма в Сирия е Русия

Сърбия: Единствената държава, която се бори срещу тероризма в Сирия е Русия
clubz.bg
A A+ A++ A

Само военната кампания на Русия към момента се противопоставя на тероризма в Сирия. Това заяви сръбският президент Томислав Николич в интервю за телевизионния канал RT.

„При цялото ми уважение към всички международни страни, смятам, че руската военна кампания в Сирия е единствената кампания, която се бори с терористи“, заяви той, пише БГНЕС.

По думите на държавния глава действията на Москва в Сирия трябва да станат пример и за други държави, тъй като тероризмът представлява заплаха за всички и с него трябва да се борим сега. „Случващото се в Сирия няма отношение с това дали сирийското правителство ще остане на власт. Русия не взима участие във войната на сирийското правителство с опозицията, тя воюва срещу тероризма заедно с правителството“, заяви Николич.

Той добави още, че светът в момента се намира на прага на нова Студена война и по тази причина всяко действие на Русия в отбраната или икономиката буди критика. „Аз не виждам каквито и да е било други причини, заради които Русия да бъде критикувана за участието си в борбата с тероризма. Дойде време да седнем и да помислим без предразсъдъци накъде отива този свят“, посочи още сръбският държавен глава.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници