Брайвик е изпратил 8000 имейла в деня на атентатите

Брайвик е изпратил 8000 имейла в деня на атентатите
Първото писмо е било изпратено около 14.00 часа местно време, последното масовият убиец се е опитал да изпрати в 14.42. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Норвежкият атентатор Андерш Беринг Брайвик се е опитал да изпрати на 22 юли миналата година чрез електронна поща около 8 хиляди писма с описание на своите идеи.

Това заявиха по време на съдебното заседание в сряда представители на норвежката полиция, предаде РИА „Новости“, цитирана от БГНЕС.

Процесът срещу Брайвик започна на 16 април в Окръжния съд в Осло. Той е обвинен, че на 22 юли 2011 е организирал взрив в правителствения квартал на столицата, при който са загинали осем души, и е стрелял безразборно в младежки лагер на Трудовата партия на остров Ютьоя, където загинаха 69 души.

Още в самото начало „касапинът“ призна, че е извършил кървавите нападения.

Полицаите съобщиха, че не могат да установят по-голямата част от получателите, на които Брайвик е изпратил своите послания в деня на кървавите атентати.

Благодарение на антиспам системата 7000 от писмата не са били изпратени, защото от един електронен адрес могат да бъдат изпратени само 1000 писма, уточниха органите на реда.

Първото писмо е било изпратено около 14.00 часа местно време, последното масовият убиец се е опитал да изпрати в 14.42.

Полицията не е успяла да установи чии са адресите, но според нея това не е било необходимо, защото по делото „Брайвик“ са били разпитани около 2000 души.

Установено е, че над 300 писма Брайвик е изпратил до медиите, над 200 – на депутати, 90 - на представители на различни партии.

#Андерш Брайвик #Осло #Норвегия #Ютьоя #полиция #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници