ГЕРБ: Защо БСП и ДПС подкрепят насърчаването на интеграцията на мигрантите

ГЕРБ: Защо БСП и ДПС подкрепят насърчаването на интеграцията на мигрантите
http://vecer.mk/
A A+ A++ A

Вчера е гласувана резолюция в ЕП във връзка с миграционния натиск и се оказва, че евродепутатите на БСП и ДПС дължат отговор защо са я подкрепили, тъй като тя насърчава интеграцията на мигрантите. Това заяви днес депутатът от ГЕРБ Галя Захариева на брифинг в НС, пише БГНЕС.

В точка 30 от тази резолюция се казва: „Трябва да се избягва създаване на изолирани квартали за мигранти като се насърчава тяхната интеграция и възможностите за оползотворяване на целия потенциал , свързан с обществения живот. В точка 51 се твърди, че миграцията е призната в световен мащаб като мощен инструмент за устойчиво развитие,т.е. тя е полезна. Искам да запитам другарката Илиана Йотова в събота, утре, когато се организира протест в с. Бояново заради това, че държавата е предприела мерки там да се направи един превантивен център, да имаме готовност, ако се наложи да се използва за посрещане на мигранти, но вече там със всички сили се действа , за да се насажда страх и да се провокират протести- имаме информация, че утре такъв ще се състои, нека тя да обясни защо евродепутатите на БСП са я подкрепили. Да излезе пред хората и да обясни техните действия, призова Захариева.

Днес сме свидетели на още един ден, в който т.нар. опозиция БСП и ДПС не се регистрираха и провалиха кворума, каза пред медиите народният представител от ГЕРБ Станислав Иванов.Не знам защо се случва това след като те държаха да работят, защо в момента се крият това не ми е ясно, добави той.На въпрос на медия колко от депутатите на ГЕРБ са се регистрирали сутринта Иванов отговори, че са били около 40, а другата половина се очаквало да дойде всеки момент.

При втората регистрация в НС имаше кворум и неговата работа започна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници