Байерн Мюнхен се класира за Купата на Германия

Байерн Мюнхен се класира за Купата на Германия
http://bnr.bg/
A A+ A++ A

Байерн Мюнхен се класира за осминафиналите от турнира за Купата на Германия. На своя Алианц Арена настоящият носител на трофея победи с 3:1 гостуващия Аугсбург.

Капитанът на домакините Филип Лаам изведе своя тим напред още във втората минута, а в 42-ата Джулиан Грийн удвои, реализирайки дебютния си гол с екипа на баварците. Само три минути след подновяването на играта гостите можеха да се върнат мача, след като Матс Хумелс фаулира Гойко Качар в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Коо Жа-Чеол, чийто удар обаче майсторски париран от Мануел Нойер. В 57-ата минута и домакините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. С неговото изпълнение се нагърби Томас Мюлер, който обаче също не успя да се разпише, информира БГНЕС.

Интригата в мача се завърза още повече, след като в 68-ата минута Аугсбург намали след гол на южнокорееца Жи Дон-Вон. Все пак играчите на Байерн не позволиха изненада и в 90-ата минута Давид Алаба подпечата успеха на своя тим, разписвайки се за крайното 3:1.

Ето и още резултати от турнира за Купата на Германия:

Гройтер Фюрт - Майнц 05 2:1

Хайденхайм – Волфсбург 0:1

Хановер 96 – Фортуна (Дюселдорф) 6:1

Аустрия Уолдорф – Дармщад 98 1:0

Борусия (Дортмунд) – Унион (Берлин) 4:1

Кьолн – Хофенхайм 2:1

Нюрнберг – Шалке 04 2:3. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници