СГП внесе искане за отстраняване от длъжност на Янчо Янев и Златин Георгиев

СГП внесе искане за отстраняване от длъжност на Янчо Янев и Златин Георгиев
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

 

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд искане за отстраняване от длъжност на Златин Георгиев и Янчо Янев, предаде БГНЕС.

По-рано днес със заповед на министър Десислава Танева изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев е освободен от длъжност.

Вчера стана ясно, че трима души сред които и изпълнителният директор на ИАРА са задържани за представяне на неверни сведения за получаване на евросредства. В резултат на тези неверни средства е изплатена субсидия общо в размер на 59 972 лв. Това са инспекторът в ИАРА Златин Георгиев, Петър Генов, който не работи в ИАРА, но представлява сдружение с нестопанска цел. Третият задържан е изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев.

Днес на тримата бяха обвинения за злоупотреби с европейски средства в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Наложена им е парична гаранция от по 20 000 лв. На Янев, Георгиев и Генов е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от по 20 000 лв., както и с постановление на прокурор им е наложена забрана да напускат пределите на страната. 

#Янчо Янев #Златин Георгиев #СГП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници