Терористите в Алепо възпрепятстват хуманирарната евакуация. Използват цивилни за "жив щит"

Терористите в Алепо възпрепятстват хуманирарната евакуация. Използват цивилни за "жив щит"
Източник: OFFNews.bg
A A+ A++ A

Терористите в сирийския град Алепо залавят и изтезават роднините на тези, които излизат от града по хуманитарните коридори и използват цивилните като жив щит, предаде кореспондент на ТАСС, цитирана от Фокус.

„Почти всички бежанци са оставили роднини от другата страна. Говорят, че е настъпил истински ад. Терористите са хванали няколко роднини на тези, които са успели да избягат. Сега всички са в затвора. Говорят, че ги мъчат. Боим се“, разказва един от мирните жители, излязъл от източната част на Алепо. Бежанците, които са успели да избягат, молят имената им да не бъдат разкрити, а лицата им да не бъдат показвани в медиите.

Възрастен мъж с две деца до него заяви, че е оставил дъщеря си със съпруга им в града, изпращайки децата си с него. „Това са моите внуци, с които можахме да избягаме вчера, майка им и баща им останаха там. Ако терористите разберат, че сме тук, ще ги открият и тогава няма да им се размине. Вярваме, че ще успеят и те да избягат. Надяваме се, че хората ще бъдат изведени от блокадата, защото там живот няма“, разказва той.

#Алепо #жив щит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино