Конкурс "Дай име на тигъра" във Владивосток

Конкурс "Дай име на тигъра" във Владивосток
YouTube
A A+ A++ A

Конкурс за името на заловения във Владивосток преди седмица тигър бе обявен в сряда в руския Приморски край. Организатори са от сдружението с идеална цел "Център "Амурски тигър" и един от популярните местни интернет портали, пише БГНЕС.

"Дай име на тигъра", се нарича конкурса. В състезанието за кръстник може да се участва от територията на цяла Русия.

Властите в руския град Владивосток заловиха преди седмица след драматично издирване тигъра, бродещ из града. Тогава, след обаждания на местни жители, бяха вдигнати на крак силите на реда и група от службата за контрол на лова.

Първоначално следите на животното бяха изгубени в падналите листа, но след това той бе открит и заловен.

Същият хищник разтревожи преди това друг град в района - Артьом - след като в местните социални мрежи бе публикувано видео, на което голямото пъстро животно пресича градска улица.

Сибирският тигър се оказа млад и неопитен индивид, който, според местните специалисти, влязъл в града по погрешка. След това изглежда градските разходки му харесаха и животното се насочи към улиците на Владивосток. Не за първи път в най-големия град на руския Далечен изток се появява голямата котка, напомнят местните власти. Подобен случай е описан през 90-те години на миналия век.

Местният губернатор вече предложи за конкурса името Владик, но гласуването е открито и подължава, предаде РИА-Новости.

Сибирският тигър, известен още като усурийски, амурски или манджурски, е най-едрият сред подвидовете на тигъра и същевременно най-големият представител на семейството на котките. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници