Близо 50 души бяха убити при нападение срещу полицейска школа в Пакистан

Близо 50 души бяха убити при нападение срещу полицейска школа в Пакистан
Източник: garakuta.oops.jp
A A+ A++ A

 

Най-малко 44 са жертвите при нападение срещу полицейска школа в Пакистан, извършено от група въоръжени лица. Ранените са 118, предаде БГНЕС.

Според военните, които бяха мобилизирани на място веднага след съобщението за атаката, тя е извършена малко преди полунощ в полицейска школа на двайсетина км източно от главния град на провинция Балучистан Квета. След няколко часа престрелки между силите на реда и нападателите, представител на местните власти заяви, че армията е отблъснала нападателите и проверява сградата, в която учат и живеят няколкостотин кадети от полицейското училище.

Вътрешният министър на провинция Балучистан Мир Сарфараз Ахмед Бугти каза, че нападателите са били трима, а не както бе съобщавано досега пет или шест. В момента на нападението в сградата е имало 700 курсисти. Помещенията са 99% обезопасени,каза Бугти. Никоя групировка не е поела засега отговорност за нападението, но според генерал Шер Афган то е дело на ислямистката групировка Лашкар е Джангви, свързана с пакистанските талибани. 

#Пакистан #нападение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници