Обама опроверга слуха, че ще напусне Щатите, ако Тръпм спечели изборите

Обама опроверга слуха, че ще напусне Щатите, ако Тръпм спечели изборите
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че се надява на никого да не се наложи да напусне страната в случай на изборна победа на Доналд Тръмп на изборите за президент.

Това каза говорителят на Белия дом Джош Ърнест. На брифинг бе зададен въпрос дали настоящият президент ще напусне страната, ако бъде избран Тръмп за следващ държавен глава на САЩ. Повечето сондажи сочат кандидатът на демократите Хилари Клинтън за фаворит за поста, но според предизборния щаб на Тръмп, за да спечели изборите му е достатъчно да запази лидерството си в шест спорни щата и да спечели на своя страна още един от колебаещите се, информира БГНЕС.

„През последните няколко месеца анкетите сочат, че водим в Айова, Охайо, Мейн, Флорида, Невада и Северна Каролина“, твърдят от предизборния щам на Тръмп. Републиканският кандидат е готов да даде 140 млн. долара за реклама в колебаещите се щати. Междувременно Доналд Тръмп отправи остра критика към Белия дом наричайки операцията за освобождаването на Мосул на международната коалиция, начело със САЩ, за „пълна катастрофа“. Президентът Обама отвърна, че още е рано да се правят заключения и изрази увереност в успешния край на операцията. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници