Прокуратурата образува дело по документ, намерен в колата на Брендо

Прокуратурата образува дело по документ, намерен в колата на Брендо
Според Европол Евелин Банев бил знакова фигура в организираната престъпност, която имала огромно влияние във всички структури на държавата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура е образувала наказателно производство срещу неизвестен извършител на основата на документ, намерен при претърсването на автомобила на Евелин Банев – Брендо.

Брендо беше задържан на 16 май в Созопол, а след провеждането на операцията „Кокаинови крале“ на МВР беше посочен като ръководител на българското звено от международна престъпна група за трафик на наркотици от Италия.

След „Кокаинови крале“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че при ареста у Евелин Банев е намерен документ от италианските към българските власти, в който пишело какви мерки трябва да бъдат взети срещу Брендо.

След ареста Цветан Цветанов каза, че Европол определя Евелин Банев като знакова фигура в организираната престъпност, която имала огромно влияние във всички структури на държавата.

Късно вечерта след края на работния ден във вторник МВР е предоставило на прокуратурата материали според договорката между вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев във връзка с документа, намерен при претърсването на автомобила на Евелин Банев – Брендо, предаде БГНЕС.

Образувано е наказателно производство по текст 294 НК, т.нар. текст за лично укривателство: Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, или да остане ненаказано, без да се е споразумяло с това лице, преди да е извършено самото престъпление.

Предстои работа по делото, провеждане на процесуално-следствени действия.

#„Кокаинови крале“ #МВР #Брендо #Евелин Банев #Евелин Банев – Брендо #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници