Ангела Меркел получи подкрепа от влиятелни представители на Християн-социалния съюз

Ангела Меркел получи подкрепа от влиятелни представители на Християн-социалния съюз
Front.bg
A A+ A++ A

Подкрепа за четвърти мандат на канцлерката Ангела Меркел изразиха влиятелни представители на Християн-социалния съюз (ХСС), младшият консервативен партньор на нейната партия Християн-демократичния съюз (ХДС), пише БГНЕС.

„Ако Меркел е готова отново да предложи своята кандидатура на канцлерския пост, аз ще й окажа пълна подкрепа“, заяви депутатката от ХСС Герда Хаселфелд, цитирана от вестник "Мителдойче цайтунг". ХДС и ХСС трябва да преодолеят „някои същности различия“, след което те трябва „да се съсредоточат върху борбата със съперника“, добави парламентаристката.

„Меркел е известна в цял свят политик, при това тя както никой друг води центристка политика вътре в Германия. В интерес на ХСС е да подкрепи кандидатурата й за нов мандат“, заяви бившият председател на ХСС Ервин Хубер във вестник "Кьолнер щадт-анцайгер".

„Ангела Меркел е нашият кандидат. Не трябва да има никакви съмнения в това“, заяви и зам-председателят на ХСС Манфред Вебер пред списание „Шпигел“.

В същото време заради мигрантската политика на Меркел срещу нейната кандидатура вече се обяви председателят на ХСС Хорст Зеехофер, който е и премиер на най-мощната германска провинция Бавария.

Меркел още не обявила дали ще се кандидатира за четвърти път за канцлерския пост. Парламентарните избори са догодина.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници