Израелският министър на отбраната: Ако има нова война Газа ще бъде последната

Израелският министър на отбраната: Ако има нова война Газа ще бъде последната
Washington Times
A A+ A++ A

В първото си интервю за палестинска медия израелският министър на отбраната Авигдор Либерман предупреди, че ако има нова война между Израел и „Хамас“ в Газа, тя ще бъде последната.

Пред в. „Ал Кудс“ Либерман изрази своето мнение по бъдещето, включително решението на израелско-палестинския конфликт по формулата за създаване на две държави, която предвижда размяна на територии, като Израел ще запази големи образувания от селища, пише БГНЕС.

По време на дискусия със студенти в университета Ариел през септември Либерман призова към сделка за мир с палестинците, базирана на населението и размяната на територии. „Принципът земя срещу мир се провали“, каза Либерман. Според него най-добрият вариант за намиране на изход от продължаващия десетилетия конфликт е „размяната на територии и население“.

Въпреки това той предупреди, че такова решение на израелско-палестинския конфликт трябва да бъде неразделна част от по-голямо всеобхватно споразумение с арабския свят. По закон, каза Либерман, има предимство за това. Когато той беше министър на външните работи, той каза, че е поискал юридически съветници на ведомството по въпроса и е получил положителен отговор в писмена форма.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници