Ген. Радев: Ще приеме подкрепа от всички българи, дори и от ДПС

Ген. Радев: Ще приеме подкрепа от всички българи, дори и от ДПС
БГНЕС
A A+ A++ A

Може би Борисов не е чел достатъчно добре конституцията и бърка премиер с президент. Това каза кандидатът за президент ген. Румен Радев, отговаряйки на въпроса с каква цел министър-председателят Бойко Борисов го сравнява с Пламен Орешарски, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано премиерът Борисов заяви, че „генерал Радев ще бъде новият Орешарски“, т.е. той ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Пламен Орешарски по времето, когато е бил министър-председател.

„Сутринта гледахме един напоителен етюд на премиера по Нова ТВ, за който той мобилизира всякакви актьори от Меси до кемпера на Радан, Маг Светлина, Прокопиев и кой ли още не. Позоваването на всички тези актьори няма да му помогне, да даде тласък на кампанията на ГЕРБ за г-жа Цачева, която не върви добре – това го виждаме всички”, каза ген. Радев.

Той коментира и обвиненията на Борисов, че е избягал от дебат с Цецка Цачева. „Може би той е пропуснал, че имахме дебат на 20-и този месец по бТВ с Цачева, както е пропуснал в своята политика нуждите и виждания на целия български народ”, заяви ген. Радев.

Според него премиерът е направил една грешка. „Борисов много ясно очерта кои са моите опоненти. Не само Цачева, но и всички останали. Не пропусна да спомене, че виждате ли Калфин му е бил вицепремиер, Трайков му е бил министър, с Каракачанов се познават отдавна и са коалиционни партньори“, каза ген. Радев и добави, че най-накрая е разкрита добре пазената истина – всички те са представители на властта.

„Затова той реално обезсмисли дебатите с тези хора и единственият ми дебат е с Цачева, която се явява основният ми опонент. Нямам намерение да водя дебати с всички представители на властта ще водя с Цачева, след тези признания на Борисов“, добави ген. Радев.

На въпрос дали ще приеме подкрепа на втори тур от ДПС, Радев каза, че ще приеме подкрепа от всички български граждани, които мислят критично, които искат промяна, които искат да видят нова по-стабилна България. „Свидетели са ми всички, не съм се срещал с никакви ръководители на други партии. Не водя преговори и диалог с партийни централи, моят диалог е с българските граждани, сред които има и българи, и турци, и роми, и всякакви”, посочи той.

Радев коментира това след срещата си с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров, която определи като изключително полезна. „Моето мнение е, че БАН трябва да бъде партньор и референт на властта, защото е абсурдно да имаме съвременна политика без задълбочена и обективна преценка”, каза той и допълни да не забравяме, че научният потенциал е част от нашия суверенитет. „В тази връзка България трябва да има човешки капитал и възможност за самостоятелна преценка, а не само да се опитваме на чужда експертиза. Разбира се, ние не можем да поддържаме конкурентоспособна наука във всички направления, но има области, в които трябва да запазим тази наука, да я развиваме и да определяме приоритетите”, каза той.

Румен Радев е категоричен, че трябва да се инвестира в наука, да има приемственост в науката. „Трябва да положим повече грижи за младите учени”, посочи той. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници