Time Attack Bulgaria този уикенд на "Мотор Парк Румъния"

Time Attack Bulgaria този уикенд на "Мотор Парк Румъния"
Източник: Driver.bg
A A+ A++ A

 

След 12 месечна пауза, шампионатът Time Attack Bulgaria се завръща този уикенд на румънската писта „Мотор Парк Румъния“ с първите си два кръга, предаде БГНЕС.

Началото на шампионата трябваше да бъде на 20 и 21 август, но бе отложено поради организационни причини. Състезанията в събота и неделя ще бъдат на две различни конфигурации на румънското трасе. Надпреварата в събота ще бъде на конфигурацията, която бе използвана през миналата година, като дължината на трасето ще бъде 3389 метра. В неделната надпревара ще се използва новата част от трасето и дължината му ще стане 4129 м.

През този уикенд организаторите ще демонстрират новостите и предимствата на новия формат на надпреварата, които се подготвят от близо 15 месеца. Целта на новия формат е да не се ощетяват участниците, като за целта те ще бъдат разпределени в класове по-много по-справедлив начин от до сега познатия. Организаторите целят шампионата да бъде привлекателен за по-широк кръг хора заредени с бензин в кръвта.

Състезанието Time Attack e създаден за любителите на високите скорости, като до участие се допускат дори обикновенни автомобили с които си служим в еждневието. За целта надпреварата е разделена на няколко групи.

Административният и технически преглед започват в петък от 13:00ч. до 18:00ч. Същият се ще извършва в събота и неделя след 08:00ч.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници