Борисов: Ако има балотаж, ще търсим максимална подкрeпа от гражданите

Борисов: Ако има балотаж, ще търсим максимална подкрeпа от гражданите
Източник: Ureport.bg
A A+ A++ A

Ако има втори тур на президентските избори, ще търсим максимална подкрепа от всеки български гражданин. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел, предаде БНТ.

Той добави, че на втори тур ГЕРБ ще трябва да се опита да събере гласове от център-дясно, от по-прогресивните хора вляво. Няма независим кандидат, подкрепен от инициативен комитет - кой му плаща кампанията - ако му плаща партията кампанията, значи не е независим, коментира той.

Игра на думи, която да заблуди хората, но те вече не се заблуждават в България. ДПС пое отговорността си за Пламен Орешарски, постъпи по-честно. За ДПС той е бил добър премиер и си носи своята отговорност за това. Тук е роля само на ДПС и ДОСТ кого ще подкрепят (на втори тур - бел. кор.). На тяхно място бих подкрепил тези, чрез които бих имал излаз към властта, заяви Борисов.

Всяка партия, с изключение на ДСБ, се бори да управлява. Само те се борят да са истинска опозиция, не да правят политики, а да бъдат коректив - малък, но гласовит. Не искаме да ги допускаме на власт и затова на втори тур трябва да се опитаме да съберем гласове от център-дясно, от по-прогресивните хора вляво, поясни премиерът.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници