В кабинета на Алексис Ципрас ще има промени

В кабинета на Алексис Ципрас ще има промени
БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обмисля промени в кабинета си на фона на спад в популярността му. Причина за промените е отстраняване на министри, които според него биха били пречка пред получаване на облекчаване по гръцкия дълг от международните кредитори, пише БГНЕС.

Министърът на енергетиката Панос Скурлетис, който е против някои ключови приватизации, за които кредиторите настояват, е в списъка с евентуалните смени, посочва източник на „Ройтерс“. По-рано беше съобщено също, че се очаква назначаването на отделен министър, който да отговаря за въпросите на миграцията.

За сега се очаква финансовият министър Евклидис Цакалотос да запази поста си.

На въпрос как ще коментира възможната промяна, говорителката на правителството Олга Геровасили заяви, че цел на властите е да направят управлението на страната „гъвкаво, бързо, ефективно“.

Промените ще бъдат заявка за деликатния баланс, който Ципрас се опитва да постигне между прилагането на реформите и стимулирането на популярността на неговата лява партия СИРИЗА, която отбелязва спад през последните месеци, посочва още агенцията.

„Ако той (Ципрас – бел. ред.) се нуждае от кабинет, който може да завърши преразглеждането на дълга колкото се може по-бързо, тогава промените наистина биха облекчили точките на конфликт“, посочва още източникът.

Според други запознати лица Ципрас е обмислял този ход от известно време, но все още не е взел конкретно решение. Трети източник посочва, че промените няма да са големи, но ще засегнат министерските постове. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници