Джихадисти на ИД атакуваха иракския Кикук

Джихадисти на ИД атакуваха иракския Кикук
Източник: CountryDetail
A A+ A++ A

 

Десетки джихадисти, въоръжени с гранати и пушки, бяха забелязани в няколко квартала на контролирания от кюрди иракския град Киркук, предаде БГНЕС.

Кореспондент на АФП съобщава за деветима, облечени в традиционни афганистански дрехи. Според други свидетели малки групи въоръжени мъже са започнали да нахлуват в джамии и други обществени сгради в града.

В същото време групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за поредицата атентата в и около града по-рано днес, при които загинаха 16 души. По време на днешните сблъсъци в града са загинали още шестима полицаи и 12 бойци на „Ислямска държава“.

„Силите на „Ислямска държава“ нападнаха град Киркук от всички посоки“, съобщава свързаната с групировката информационна агенция „Амак“.

При едно от нападенията атентаторите са проникнали на строителна площадка на електроцентрала, чийто строеж се извършва от иранска компания. Обектът се намира в близост до град Дибис, на 40 км. от Киркук.

Според кмета на Дибис загиналите са 12 иракски работници и четирима ирански инженери.

По време на атака стрелците, носещи взривни устройства, са влезли в престрелка с охраната, която е успяла да убие един от нападателите, преди останалите да се самовзривят. 

#ислямска държава #Киркук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници