Турският Съвет за сигурност предупредил правителството за Гюлен още през 2004 г.

Турският Съвет за сигурност предупредил правителството за Гюлен още през 2004 г.
Haskovo.NET
A A+ A++ A

Турският Съвет за национална сигурност предупреди правителството за действията на гюленисткото движение още през 2004 г., но не бяха предприети никакви мерки, заяви бившият началник на генералния щаб ген. Хилми Йозкьок.

„Предупредихме правителството за ФЕТО (Терористичната организация на Фехтуллах Гюлен) през 2004 г. с решение на Съвета за национална сигурност. Но не видяхме нищо да бъде правено“, каза Йозкьок пред парламентарна комисия, разследваща провалилия се опит за преврат от 15 юли. Генералът беше най-високопоставеният военен в турция в периода 2002-2006 г., съобщи в. „Хюриет“, пише БГНЕС.

„Информирахме правителството точно и казахме, че ситуацията не е добра. Призовахме към план за действие. Проследихме какво се правеше и, честно, не видяхме предприемането на никакви мерки.“

След проваления опит за преврат беше сформирана парламентарна комисия за разследване на случилото се. В комисията влизат девет депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), четирима от основната опозиционна Републиканска народна партия (РНП), един от Партията Национално движение(ПНД) и един от Народно-демократичната партия (НДП).

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници