Клинтън нарече Тръмп "кукла на конци"

Клинтън нарече Тръмп "кукла на конци"
БГНЕС
A A+ A++ A

Политиката към Русия създаде най-явната конфронтация между Доналд Тръмп и Хилари Клинтън до момента в третия и заключителен дебат преди президентските избори.

В серия от нападки между двамата кандидати Хилари Клинтън сравни републиканския си опонент с „кукла на конци”, пише БГНЕС.

Забележката беше направена в отговор на изказването на Тръмп, че Путин мрази Клинтън и че ако тя бъде избрана за президент, САЩ ще изпусне „сделката на века”, а именно – съюз с Русия.

„Това е така, защото той би предпочел да има кукла на конци за президент на САЩ”, изтъкна Клинтън.

Милиардерът отрече влиянието на руснаците в кампанията си, но не скри желанието си да установи отношения си с Русия на всяка цена и да се възползва от ядрената й сила.

Въпросът относно влиянието на Русия в кампанията на републиканците беше повдигнат в резултат на обвинението от страна на Клинтън, че хакерската атака срещу Демократичната партия е дело на руски хакери. За да докаже твърдението си, тя цитира доклади на американското разузнаване, според които руснаците са отговорни за хакерското нападение.

"Те са хаквали американски сайтове, американски сметки на частни лица и на институции", обяви тя. "Те са предоставили информацията на "Уикилийкс" (относно партията) съвсем умишлено, за да може тя да бъде публикувана в интернет".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници