Шотландия публикува оспорван законопроект за референдум за независимост

Шотландия публикува оспорван законопроект за референдум за независимост
www.reddit.com
A A+ A++ A

Регионалното правителство на Шотландия публикува оспорван законопроект за новия референдум за независимост. Това става в момент, когато правителството на Великобритания е изправено пред несигурно бъдеще след „Брекзит“.

Премиерът на шотландското правителство Никола Стърджън предупреди, че такъв референдум ще се проведе, ако всички други варианти Шотландия да остане в ЕС се провалят, пише БГНЕС.

„Ние ще предложим нови правомощия, за да подпомогнем Шотландия да остане в единния пазар, дори ако Великобритания излезе от него“, обясни тя по време на конгрес на националната шотландска партия на Шотландия SNP. „Ако, обаче, консервативното правителство отхвърли тези усилия, ако настоява Шотландия да поеме по път, който ощети нашата икономика, коства ни работни места, понижи стандарта на живот и навреди на нашата репутация на отворена страна, Шотландия ще трябва да може да избере по-добро бъдеще и ще направя така, че тя да има такава възможност, добави тя. Ако 52% от британците гласуваха за излизане от ЕС на референдума на 23 юни, шотландците, от своя страна, се произнесоха за оставане на Обединеното кралство в Европейския съюз. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници