Новият френски посланик с обръщение към българите

Новият френски посланик с обръщение към българите
http://www.dnevnik.bg/
A A+ A++ A

България е страна на истински перспективи и истински предизвикателства. Тези български предизвикателства понякога са зле приемани и недооценявани. Въпреки това те имат едновременно национално, двустранно и европейско значение.

Това се казва в обръщение на новия френски посланик у нас Н.Пр. Ерик Льобедел, което е публикувано на сайта на френската дипломатическа мисия у нас, пише БГНЕС.

„По своето естество те са политически (трайно присъствие на България в региона, в Европа, в демокрацията), икономически (възход на търговския ни обмен както в традиционните, така и в иновативните области), културни (Франкофония, ценности) и регионални (отношенията с Турция и Русия, Черно море, миграциите). Очертават се и укрепват перспективи, включително в двустранен план“, посочва френският дипломат.

Той припомня, че през следващите години се очакват важни събития: българското председателство на ЕС през 2018 г. и домакинството на Пловдив като европейска столица на културата през 2019 г.

„Тези дати са шанс за България, за Европа и за френско-българските отношения. Те трябва да бъдат използвани, за да структурират и обогатят нашите отношения“, заявява Ерик Льобедел

Той се обръща директно към българските граждани с думите: „Имам силни очаквания и спрямо вас самите: вие имате отношение и към двете ни страни; вие също можете много да допринесете чрез професионалната си, културна, индивидуална или колективна дейност. Вие сте част от мрежата на публичната дипломация, чийто инструмент е настоящият сайт. Използвайте го“. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници