Създадоха и Временна комисия за концесията в „Бобов дол”- участък Бабино

Създадоха и Временна комисия за концесията в „Бобов дол”- участък Бабино
http://btvnovinite.bg/
A A+ A++ A

Депутатите гласуваха днес и за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства около предоставянето и придобиването на права на концесия за добив на въглища от Бобовдолския въглищен басейн- участък Бабино за периода от 2005 г. до края на месец септември 2016 година, пише БГНЕС.

За председател бе избран депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, зам.-председатели ще са Жельо Бойчев и Николай Александров. Комисията се състои от 20 народни представители от всички парламентарни групи, като броят им се определя на пропорционален принцип. От ГЕРБ членове са Кирил Калфин, Александър Ненков, Станислав Иванов, Валентин Николов, Светла Ангелова, Методи Андреев, от БСП - Таско Ерменков и Драгомир Стойнев, от ДПС - Ахмед Ахмедов, Рамадан Аталай, Митхат Метин, от АБВ - Лъчезар Никифоров, от ПФ- Атанас Стоянов и Петър Петров, от РБ- Никола Хаджийски и Валентин Павлов, а от „БДЦ-Народен съюз“- Георги Недев. Комисията е със срок на действие от 3 месеца.

Депутатът от БСП лява България Жельо Бойчев каза по време на дебатите, че от БСП искат всички факти, данни и обстоятелства относно този случай да се сложат на масата и да излязат наяве. Защото през последните дни има лека спекулация с определени факти, които се изнасят и които се коментират, без да се разглежда целия случай.

Дали е наем или концесия, няма значение, важното е, че 35 млн. евро са отишли в нечии ръце без държавата по никакъв начин да бъде облагодетелствана от това, заяви по време на дебата и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Ако погледнем глобално на целия проблем ще разберем, че управляващите са имали неблагоразумието по някакви икономически причини или други да вземат решения, които са били в противовес с държавния интерес, каза той. Парламентът не е разследващ орган и няма да издаде присъда накрая, но е важно пред обществото да се знае, че в даден момент някой ще им потърси отговорност, посочи Ненков. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници