"Сливен 2002" взе 5 златни и един сребърен медал от международния турнир по плуване „Талент къп"

"Сливен 2002" взе 5 златни и един сребърен медал от международния турнир по плуване „Талент къп"
Източник: www.kidssports.bg
A A+ A++ A

С 5 златни и един сребърен медал се върнаха от III Международeн турнир „Талент къп" две малки плувкини от Клуб „Сливен 2002". Това коментира треньорът на отбора Красимир Гюзелев, предаде Фокус.

В надпреварата, която се проведе на закрития 50-метров басейн "Диана" в София, са участвали 250 млади плувци от 22 клуба в страната. Плувкинята от Сливен – Катерина Кирова, в категория „Златна рибка“ (9 - 10-годишни) извоюва 3 златни медала – на 50 и на 100 метра бътерфлай и на 50 метра брус.

На 50 метра бътерфлай Катерина завърши с нов рекорд на страната - 33.73 сек., подобрявайки собственото си постижение от тази година. Дияна Димова, също в категория „Златна рибка“, подобри 2 пъти републиканския рекорд за един ден. На 50 м гръб тя финишира с време 35.50 сек, което е с 20 стотни по-добро от предишния най-добър резултат, а на финалите свали още 2 стотни от личното си постижение. Съдиите на турнира наградиха Дияна Димова и със специална купа за „Най-добро постижение".

Среброто сливенската плувкиня взе в дисциплината 50 метра свободен стил. През ноември на младите плувци от Клуб „Сливен 2002" предстои участие в София на 17-тия турнир „Замората“ и в Пловдив на турнира „Младост“, допълни Гюзелев. Той припомни, че сливенските плувци няма къде са тренират в родния си град. Лятото са правили това на открити басейни, а в момента два-три пъти седмично пътуват до съседния Ямбол, където могат да ползват училищен басейн.  

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници