Лудогорец с тежка загуба от Арсенал

Лудогорец с тежка загуба от Арсенал
БГНЕС
A A+ A++ A

Българският шампион Лудогорец допусна много тежко поражение с 0:6 при гостуването си на Арсенал в третия си мач от група А на Шампионската лига. С хеттрик за успеха на англичаните се отличи Месут Йозил (56’, 82’, 87'), а по едно попадение добавиха още Алексис Санчес (12’), Тио Уолкът (42’) и Алекс Окслейд-Чембърлейн (46’). Въпреки тежкото поражение разградчани показаха добра игра, особено през първата част и могат да съжаляват, че не стигнаха поне до почетно попадение.

Иначе двата тима изиграха много интересно първо полувреме, изпъстрено с редица положения и пред двете врати. Играчите на Георги Дерменджиев започнаха със самочувствие и още в началните минути демонстрираха, че не се притесняват от имения ти съперник, пише БГНЕС.

От своя страна Арсенал отговори в 9-ата минута, при която Месут Йозил изведе отлично Тио Уолкът, но вместо да стреля нападателят реши да подава и сгреши. Три минути по-късно обаче домакините все пак стигнаха до гол. В негов автор се превърна Алексис Санчес, който финтира Козмин Моци и с ювелирно изпълнение прехвърли Владо Стоянов за 1:0.

Въпреки попадението българският шампион продължи да играе добре в офанзивен план и на няколко пъти успя сериозно да застраши вратата на противника. Първо в 19-ата минута

Марселиньо изведе Вандерсон на добра позиция, бразилецът стреля силно, но Оспина изби. В 23-ата отново Марселиньо пусна отлично подаване към Джонатан Кафу, който опита да преодолее стражът на Арсенал, но и тук колумбиецът се намеси решаващо. Три минути по-късно отново Оспина се оказа последна преграда пред „орлите”. Върджил Мисиджан излезе на стрелкова позиция, но вратарят на „топчиите” излезе навреме и спаси.

За съжаление на разградчани в 42-ата минута домакините наказаха пропуските им с втори гол, дело на Тио Уолкът. Нападателят получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар матира Владо Стоянов, който определено можеше да се намеси и по-добре. така първата част завърши при резултат 2:0 в полза на Арсенал.

След почивката лондончани напълно отказаха българския шампион с нови два бързи гола. Само минута след подновяването на играта Алекс Окслейд-Чембърлейн се възползва от грешка в наказателното поле на Лудогорец и с мощен удар направи преднината на своя тим класическа.

В 56-ата Месут Йозил също записа името си сред голмайсторите. Немският национал получи дълъг извеждаш пас от Кошчелни и с прецизен удар в долния десен ъгъл не остави шанс на Стоянов. До края на срещата Йозил успя да се разпише още два пъти в 82-ата и в 87-ата минути и по този начин оформи своя хеттрик за крайното 6:0 в полза на Арсенал.

В другия мач от тази група Пари Сен Жермен победи с 3:0 Базел. Така в класирането Арсенал и ПСЖ продължават да водят в класирането с актив от по 7 пункта, докато Лудогорец и Базел са с по 1 точки. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници