Игнатов: Няма да има нови матури в Перник

Игнатов: Няма да има нови матури в Перник
По думите на Игнатов няма хаос на зрелостния изпит във вторник в Перник заради поредното земетресение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма нужда да бъде повторен зрелостният изпит по предмет по желание за абитуриентите от Перник, който нов трус от 3.8 прекъсна, заяви министърът на образованието Сергей Игнатов.

По думите му няма хаос на зрелостния изпит във вторник в Перник заради поредното земетресение, предаде БГНЕС.

Всички училища са приключили матурите с изключение на едно, увери образователният министър минути след като приключи първото заседание на Съвета по образование и наука към президента.

„Имало е деца, които са излезли от изпит по време на труса. Това е нормално, били са изплашени, никой не може да го предвиди“, обясни министърът.

„Дошли са междувременно и родители около училищата, но по-голямата част от децата са се върнали в класните стаи и са поискали да си довършат изпита“, допълни той.

Проблеми няма, учениците няма да повтарят матурата в следващите дни, няма такава хипотеза, няма и паника, категоричен е Сергей Игнатов.

Имало е дори лек конфликт между родители и деца, тъй като бащите и майките са искали да си ги приберат, а наследниците им са настоявали да си довършат изпита, поясни Игнатов.

На част от напусналите изпита ученици работите ще бъдат засекретени, оценени и ако не са доволни от оценката си – има и септемврийска сесия, посочи министърът.

#Сергей Игнатов #министър на образованието #матура #зрелостен изпит #Перник #земетресение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници