Пожар събуди гражданите на Лондон

Пожар събуди гражданите на Лондон
По първоначална информация огънят се е разпространил в химически комбинат. Снимка: Би Би Си
A A+ A++ A

Огромен пожар избухна в индустриален склад в югоизточната част на британската столица.

С пламъците се борят повече от 10 екипа на противопожарната служба в Лондон. Горящият склад се намира в лондонския квартал Гринуич, предаде bTV, позовавайки се на британски медии.

Сигналът за пожара е получен малко преди 3:30 часа (местно време) в понеделник, 28 май.

По първоначална информация огънят се е разпространил в химически комбинат. В помещението, където е избухнал пожарът, са били складирани химикали за почистване на басейни, които вероятно съдържат белина или други, базирани на хлор, съставки.

Жители на южната част на града съобщават за гъст, задушлив дим със силна миризма. Много от тях били събудени от сирени за бедствие, които са се задействали при инцидента.

Лондончанин каза пред Би Би Си, че на два-три километра западно от пожара димът бил толкова гъст, че видимостта е почти нулева. Затворено е едното платно на тунела „Блекуол“ под Темза.

„Нашите служители полагат усилия да овладеят пожара, който вече обхвана половината от голям индустриален комплекс“, каза Дани Котън, представител на лондонската пожарна. Заради гъстия дим над района той призова местните жители да останат по домовете си и да затворят плътно всички врати и прозорци.

До момента няма данни за жертви и пострадали вследствие на пожара.

#пожар #Лондон #склад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници