Путин отлага посещението си във Франция

Путин отлага посещението си във Франция
rusofili.bg
A A+ A++ A

 

Руският президент Владимир Путин иска да отложи планираното си посещение във Франция следващата седмица, след като от Елисейския дворец настояха той да проведе разговори с Франсоа Оланд за Сирия, съобщи БГНЕС.

Президентството в Париж е заявило на Кремъл, че единственото събитие, което Оланд иска да посети заедно с Путин по време на визитата му е „работна среща“ върху Сирия. В отговор от руската страна са посочили, че „искат да отложат визитата“, допълват от Елисейския дворец.

По-рано в интервю за телевизия TMC Оланд посочи, че си задава въпроса за целесъобразността на среща с Путин. „Питам се дали срещата ще бъде полезна? Може ли да постигне той (Путин – бел. ред.) прекратяване на това, което върши със сирийски режим, тоест да подкрепя авиацията на режима, която хвърля бомби срещу населението на Алепо? Аз ще му кажа, че това е недопустимо и вреди на имиджа на Русия“, заяви президентът.

Според него събитията в Алепо могат да бъдат квалифицирани като военно престъпление. "И онези, които извършват подобни действия, трябва да понесат отговорността, дори пред Международния наказателен съд“, каза тогава френският лидер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници