Прелива язовир "Асеновец" край Сливен

Прелива язовир "Асеновец" край Сливен
"Асеновец" е един от основните източници на питейна вода за Сливен с максимален обем от около 18 млн. куб метра. Снимка: btvnews.bg
A A+ A++ A

Заради падналите през последните няколко денонощия валежи в Сливенско язовир "Асеновец" прелива от изпускателя си, но оттичащите се водни количества не създават опасност за новоднения

По думите на заместник-кметът на Сливен инж. Иван Манчев съоръжението е под постоянно наблюдение от специалисти на "ВиК"-дружеството, което го стопанисва, предаде bTV.

"Асеновец" е един от основните източници на питейна вода за Сливен с максимален обем от около 18 млн. куб метра.

При снеготопене и в дъждовни години досега неведнъж е преливал, налагало се е и да бъде изпускан контролирано. Водите му се вливат в преминаваща през града река Асеновска.

По данни от общинския отдел за управление на кризи сумарно за последните денонощия валежите в района са над 100 литра на квадратен метър. От тази сутрин валялият почти без прекъсване дъжд е над 25 литра на квадратен метър.

От областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха, че на територията на Сливенска област обстановката е нормална.

Няма данни за наводнени райони и щети от валежите. Екипите на управлението са в готовност за предприемане на незабавни мерки.

#Сливен #дъждове #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници